Rom for rom i drømmehuset; i dag: vaskerommet (in the making)

Aller først: dette rommet skulle noen andre (les: fagfolk) ordne for oss. Vi har ellers hodet fullt bare med å drive AS Familien, OG dette (for oss) berømte mureriet (se tidligere blogginnlegg). Sluket på vaskerommet har drevet og tettet seg, gammelt og ekkelt, og rommet var rett og slett ingen fryd å vaske klær på... Så vi bestemte ss for å sette bort jobben med KUN å ordne nytt gulv. Så langt strekker pengene foreløpig (såvidt).

Men så traff en eller annen realitet oss midt i trynet da vi fikk "tilbud" på deler av jobben, for eksempel skulle en dud ha 16 000 kroner for å avrette og flislegge gulvet for oss. Hjeeeelp (vi sank litt sammen, begge to, da) Er det virkelig så sykt dyrt å ikke gjøre ting sjøl?! Jaja, her er vi virkelig på gyngende grunn (hjelper med litt avretting, ha ha). MEN vi hoppa i det, og i dag er gulvet ferdig avretta av meg selv, supermannen og bittelitt Supersmurfen på 6 mnd som gurgla litt i bakgrunnen og sørga for naturlige småpauser imellom avrettingsmassebøttene:)

Når det gjelder startbildet over her... Ojojoj, jeg har allerede glemt hvor stygt dette rommet var for bare få dager siden. Ikke at det er særlig pent nå, heller, bevares:) Men det er på vei mot et bedre liv! Over her ser dere hvordan muren ser ut nederst mot gulvet. Denne muren ligger under bakkenivå, og vi er ganske spente på om varmekablene vil holde rommet tørt og pent. Huset er bygget i 1968, altså finnes det ingen plast inntil murene på utsiden. Vi har ikke tenkt å ta den jobben før vi virkelig må. Det skal ikke være målt unormalt med fukt her, og vi håper muren har slått seg på grunn av fuktig luft inne mot kald mur. Disse ytterveggene skal vi ikke kle, bare male, slik at vi kan følge med dem.


Forrige lørdag stupte jeg ned på vaskerommet med malerkosten etter at ungene hadde sovna. Bildet er litt mørkt, men det ble utrolig mye bedre bare av ett strøk!

Her er vi i gang med å avrette, etter at elektrikerne har lagt varmekablene og rørleggeren har pigget opp og laget nytt sluk + nytt opplegg til blandebatteri/ kum.



Supermannen blanda og blanda. 8 sekker med avrettingsmasse... og vips! så er gulvet 20 mm høyere.




Her glinser det i sin avrettede prakt! Men hør: å avRETTE et gulv er nå en ting, men så skal det jo falle riktig mot sluket... Stod ingen gode tips om det i den flotte brosjyra fra hey' di, nei. Og svarene har vært noe unnvikende og vage når vi har spurt litt her og der om akkurat DET.
Gangen i arbeidet i dag var at supermannen helte massen jevnt og forsiktig utover, starta lengst fra sluket og så jobba vi oss mot det. Mens han blanda ny røre, jobba jeg med en kost, skjøv forsiktig massen vekk fra sluket og så jevnt jeg kunne utover gulvet og mot veggene. Det skulle ta en halvtimes tid før det stivna, men med all den masse så tok det nok en god times tid før alt var hardt. Etter to timer kunne vi gå på gulvet, og vi testet fallet med ei kule. Den trilla så og si rett i sluket fra alle kanter!!! Noen små ujevnheter her og der, men ikke mer enn vi klarer å fikse med flislim. Superbra jobba til begge to, vi er mektig stolte! (så får vi se hvordan resultatet blir etterhvert...)




Kommentarer

Populære innlegg